12. Naar Reuver

10 juni 2024 - Belfeld, Nederland

Vanochtend liep de wekker weer om 7 uur af. Opgestaan, aangekleed en alles weer ingepakt. We hebben al een aardige routine hierin. We gaan zo ontbijten en dan op weg. Er is de hele dag flinke regen voorspeld dus dit keer kunnen we niet om de buien heen. Nadat we de straat uit zijn gefietst, fietsen we een stukje precies op de grens en gaan richting Groesbeek. Het museum slaan we over, daar gaan we een andere keer naar toe.

Inmiddels zijn we in Reuver aangekomen, maar vraag niet hoe! We hadden de regenpakken maar aangedaan voor het vertrek en ik had mijn pet opgezet om mijn brilglazen enigszins droog te houden.  Het begon best aardig, op de regen na dan. Mooie fietspaden, stukje precies op de Duits-Nederlandse grens gefietst, gingen we richting Groesbeek. Bij Beek herkende ik het bochtje dat vooraf ging aan een flinke klim. De duivelsberg! Gauw voor teruggeschakeld naar het kleinste blad en er gewoon voor gaan. Er zat zelf een stuk van 10% in. Maar ik had het gered. Als snel volgde de Zevenheuvelenweg. Zoals de naam al aangeeft, inderdaad met 7 heuvels. Het kon niet op. Een uur onderweg in toch wel pittige regen en slechts 10 km op de teller. Dat zou ongeveer 19:00 worden voordat we aankwamen in Reuver.

Over het algemeen was de weg goed verhard vandaag, er zaten wel mindere stukken tussen maar dat viel mee. We fietsen langs Berg en Dal en gingen richting Groesbeek. De Canadese begraafplaats en het Nationaal Bevrijdingsmuseum lieten we voor wat het was. Te nat en koud om te stoppen. Voorbij Groesbeek passeerden we de Mokerhei en de Mokerplas. Eén grote afgraving die veranderd was in een recreatiegebied. De route ging door naar Gennep. We hadden wel zin in koffie, maar op maandag en vooral op een natte maandag is alles gesloten. Na Gennep en Heijen gingen we bij Afferden de Maas over. Het pontje lag al klaar en wij waren de enigen die naar de overkant gebracht moesten worden. Dat alles voor in totaal € 2,- ! Welkom in Brabant! Een aantal plaatsen of plekken onderweg kwamen ons bekend voor. Vorig jaar hadden we er ook gefietst, alleen de andere kant op.

Bij Vierlingsbeek fietsten we dicht langs de Maas. Ook hier stond het water erg hoog. Verder fietsend langs Maashees, Oostrum en Meerlo zochten we naar een droog plekje. In Tientay was er eindelijk een kroeg open op maandag. Bleek het hetzelfde cafeetje te zijn als waar we een jaar eerder ook gezeten hadden. Natte broeken en jassen buiten onder de luifel uitgedaan. Binnen jassen en schoenen, inclusief sokken uitgedaan en een heerlijke kop koffie gedronken plus een bord warme aspergesoep gegeten. Daar knap je echt weer van op. Kom je van bij. Hierna fietsten we weer een stuk vlotter. In Gubbenvorst gingen we weer als enigen met het pontje de Maas over naar Velden. We zagen diverse kassen staan, oude lege en mooie nieuwe kassen.  Als snel reden we Venlo in, stukje site seeing in de binnenstad en weer vlot eruit. Op naar een volgende beklimming in het Limburgse heuvellandschap. De ‘Onderste Molenweg’ heeft een stijgingspercentage van 5% en die moesten we weer op. Na Tegelen volgde er midden in het bos nog een ‘grind’-beklimming met stukken van 10%. Dit doen we voor de lol :-).

Ik begon het wel te voelen. Nog een kilometer of 8 en dan zouden we er zijn. We fietsen ondertussen op de grens van Nederland en Duitsland bij Belfeld. Maar wat een wind, steeds harder. Het was gelukkig wel gestopt met regenen. Gauw rechtsaf naar Reuver. Naar Pr. Clausstraat 49. Aangekomen hebben we eerst de tassen en fietsen afgestoft. Alles zat dik onder het zand. Toen Devi mij de kamer liet zien waaide het zo hard dat het gordijn er afwoei, maar ook al het stof onder het bed woei op. Ze ging eerst even stofzuigen besloot ze. Daarna respectievelijk thee en koygedronken. Er kwam een Bels echtpaar aan dat ook hier kwam logeren. We hebben vervolgens gedoucht en hebben een overnachting gezocht en gevonden in Bunde bij Beppie. Bij haar zijn we vorig jaar ook geweest. Leuk om daar weer heen te gaan. Daarna zijn we het dorp ingewandeld om wat te eten bij Luxor, een bioscoop annex restaurant. Nu moe maar voldaan het verslag maken. Tot morgen

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade